El Somni d'una nit d'estiu - Per Josep M. Pou

Un gran de l’escena i un nen prodigi del violí. Josep Maria Pou i Valeriy Sokolov, violinista ucraïnès que amb 12 anys era una figura internacional (ara en té 22), s’han unit per la música, per l’escena i per l’Orquestra de Cadaqués. Ambdós actuaran avui en el Festival d’estiu del Teatre de San Lorenzo de El Escorial i manyana en el de Peralada.
Es tracta de que Shakespeare qualli amb la música", afirma l’actor
Es tracta d’un espectacle amb dos peces. En la primera, Pou es narrador de El somni d’una nit d’estiu, concert teatralitzat tal i com el va concebre Felix Mendelssohn (de qui, per cert, es compleix el bicentenari del naixement). El compositor alemany va escriure aquesta peça como a música incidental per a las representacions de l’obra de Shakespeare. En la segona peça, Sokolov és solista del Concert per a violí i orquestra op. 35 en Re major, de Chaikovski.
No és la primera vegada per Josep Maria Pou, ja ha narrat altres concerts en el passat, però mai aquest i això que ja va ser temptat.
"Un dels regals d’aquest treball", confessa, "és que no em limito a fer un personatge, sinó que transito i em desdoblo en gairebé tots, Oberon, Titania, Puck, fes fades anònimes... Del que es tracta és que la paraula de Shakespeare qualli amb la música de Mendelssohn".